Besøg gallerierne i Lohals og omegn

Dagens kronik:

Når det er kommunen
der begår det
sociale bedrageri...

Læs  her.


Det specielle lys over nordspidsen af Langeland har tiltrukket mange kunstnere og kunsthåndværkere, hvoraf de fleste har bosat sig på øen. Derfor har du gode muligheder for at besøge gallerier og værksteder i området ved Lohals og omegn.
Du kan på en meget enkel måde se, om du er velkommen, for de fleste steder holder åben, når flaget er ude.
På Houvej 52 har keramiker Erling Heerwagen sin bolig, sit værksted ogsit  galleri. Her finder du keramik i mange former og størrelser, og galleriet er så afgjort et besøg værd. Spørg eventuelt om du må gå en tur i parken bag huset, for den er fyldt med de mest forunderlige og livsbekræftende skulpturer.
Fortsætter du derefter ud af landevejen mod Hou, kan de efter et halvt hundrede meter dreje til højre ad Bastemosevej, for her har kunstmaleren Povl Christophersen sit atelier og galleri i ejendommen med nr. 22.
Når du kommer tilbage til Houvej - og du har ikke andre muligheder - kan du dreje mod Lohals, fortsætter forbi Hou Kirke og gøre endnu et stop halvtreds meter længere fremme. Helt nøjagtigt på hjørnet af Houvej og Østerhusevej, hvor der i 2008 blev åbnet et nyt galleri med malerier.
Da der er mange gallerier i området, vil vi nøjes med at anbefale et enkelt stop på vejen mellem Tranekær og Lohals. Det gælder Galleri Benedicte, der ligger ud til hovedvejen - helt nøjagtigt Snødevej 9.


Tilbage til oversigten

109_0930_400
Du er velkommen i gallerierne ved Lohals, når flaget er ude.

designet af webdesigner.dk