Gå tur i skovene ved Lohals

Dagens kronik:

Når det er kommunen
der begår det
sociale bedrageri...

Læs  her.

Når det gælder skovene, der omkranser Lohals, så er det absolut bedste sted at starte cirka 50 meter fra p-pladsen ved Lohals Nordstrand. Her træder du helt bogstaveligt ind i en slags troldeskov med ældgamle og krogede bøge- og egetræer. En dansk urskov som breder sig helt ud til sandstranden.
Ved indgangen finder du en lille stander, hvor du gratis kan tage en folder. I pjecen fortæller Skov- og Naturstyrelsen om skovene ved Lohals og tre afmærkede vandreture af forskellig længde.
Hvis du ønsker at vide mere om skovene og hele området, kan du med fordel besøge det hyggelige museum, Hollænderhuset, som der er gratis adgang til, og som ligger ud til den asfalterede vej - Houvej - der deler skoven nogenlunde på midten af øen.
Skoven på den side af landevejen, som vender mod Fyn, har det lidt mærkelige navn Vestre Stigtehave, mens skoven på den anden side af landevejen, som vender mod Sjælland, hedder Øster Stigtehave. Og du kan på under en time gå fra den ene kyst til den anden.
Der er gratis toiletfaciliteter i Hollænderhuset, lige som der er opstillet borde og bænke, hvor du kan nyde din medbragte mad. Desuden er der på plænen bag Hollænderhuset etableret en bålplads, hvor du gratis kan tage brænde og tilberede et varmt måltid.
Skulle du vælge en tidlig morgentur, kan du næsten ikke undgå at møde rådyr, for dem er der mange af i skovene ved Lohals.

Tilbage til oversigten

110_1042_400
Indgangen til den troldeagtige skov ved Lohals Nordstrand.


Skoven er et eventyr i sig selv.

4a5_400
Det er gratis at kigge inden for i Hollænderhuset.

designet af webdesigner.dk